Brexit, pond en corona doen exportplusje Engeland kantelen

Het plusje in de Nederlandse export van snijbloemen en potplanten naar het Verenigd Koninkrijk dit jaar houdt geen stand. De negatieve effecten van brexit en daardoor de zwakke koers van het pond worden verergerd door corona. De onderhandelingen over brexit verlopen uiterst moeizaam.

De plus in de exportwaarde naar Engeland komt door een mix van factoren. Hogere prijzen voor bloemen en planten na het gedeeltelijke herstel van de vraag na de eerste coronagolf, meer consumentenbestedingen doordat Engelsen minder op vakantie naar het buitenland konden en bijvoorbeeld meer thuis werken zijn oorzaken”, verklaart CFO Harry Brockhoff van Dutch Flower Group over de exportplus van 2% die de Nederlandse groothandel tot en met september richting het Verenigd Koninkrijk realiseerde.

Foto Shutterstock

Het plusje van €25 miljoen tot een waarde van €768 miljoen dat VGB bij monde van directeur Matthijs Mesken meldt, is tegen de achtergronden van de dramatische maanden maart en april, toen de coronacrisis hard toesloeg, een meevaller. En ook in vergelijking met de totale achterstand van de actuele exportwaarde van 4% tot € 4,6 miljard.(..)

Lees hier het volledige artikel in het digitale magazine van de Bloemisterij.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties