Zo vraag je een Brexit-voucher aan

Doe je als tuinder zelf rechtstreeks zaken met bedrijven in het Verenigd Koninkrijk en blijk je te maken te krijgen met de gevolgen van Brexit? Vraag dan een Brexit-voucher aan bij RVO. Je krijgt dan subsidie die je kunt gebruiken om advies in te winnen over alternatieve markten en de gevolgen van Brexit voor je bedrijf. De kosten van dat advies worden voor de helft vergoed, tot een maximum van €2.500 (exclusief btw).

Foto: Shutterstock

Als je zakendoet met het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland) kan Brexit grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Die kun je in kaart brengen door de Brexit Impact Scan te doen. Komt daaruit naar voren dat je gevolgen van de Brexit gaat ondervinden, vraag dan de Brexit-voucher aan via RVO.nl. Daarmee kun je subsidie krijgen voor deskundig advies over alternatieve markten voor de export en/of invoer goederen en diensten en over de gevolgen van Brexit voor uw onderneming.

Er wordt niet meer niet meer dan één voucher verstrekt per mkb-onderneming, groep of fiscale eenheid waarvan de mkb-onderneming deel uitmaakt. Het budget voor 2018 is vastgesteld op €3,9 miljoen. Dit budget geldt voor de Brexit-vouchers en de coachings-, missie- en kennisvouchers van de regeling Starters International Business. Een voucher is zes maanden geldig en is niet overdraagbaar. De adviseur verzilvert de kennisvoucher bij RVO.nl. Je betaalt als ondernemer zelf het bedrag dat resteert boven de €2.500 en de btw.

Brexit-bijeenkomsten
VNO-NCW, MKB-Nederland, ING, Rabobank, ABN-Amro en de Rijksoverheid organiseren over de Brexit in mei en juni regionale bijeenkomsten. Ondernemers worden dan bijgepraat over de laatste stand van zaken door vertegenwoordigers van de Rijksoverheid, VNO-NCW, MKB-Nederland en europarlementariërs uit de betreffende regio. Aansluitend is gelegenheid voor gesprekken met onder meer experts van de banken, de douane en brancheorganisaties. Check ook: www.hulpbijbrexit.nl of www.brexitloket.nl.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties