CO2 levering vanuit Shell komt op gang

Ocap kan sinds maandag weer voldoende CO2 innemen van Shell. De levering is nog geen 100%, maar het is meer dan genoeg om aan de actuele vraag van tuinders te voldoen. Sinds de brand eind juli heeft de aanlevering van CO2 vanuit Shell Pernis stil gelegen. Drie weken lang was Alco Energy de enige CO2-bron, waardoor veel tuinders slechts over eenderde van de normale hoeveelheid konden beschikken.

Of de levering volgende week ook nog genoeg is, als de zon weer gaat schijnen, is afwachten. „De ervaring leert dat de opstart van een fabriek met ups en downs gaat”, waarschuwt Ocap-woordvoerder Robert Jan Pabon. „Het kost tijd om de processen goed in te regelen.”

Naar aanleiding van de stilgevallen CO2-levering hebben VVD en CDA begin augustus Kamervragen gesteld over de leveringszekerheid. Demissionair minister Kamp heeft daar nog geen antwoord op gegeven. „Het is belangrijk dat de overheid ziet dat hier wat aan gedaan moet worden”, zegt Pabon. „We kunnen geen nieuwe bronnen aansluiten zonder financiële steun van de overheid. Met de prijs die voor CO2 wordt betaald is op dit moment geen sluitende businesscase te maken.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties