Concept met waterplant leent zich prima als kamerplant

Als iemand heeft bewezen dat een waterplant in een concept zich prima leent als kamerplant, dan is het waterplantenkwekerij R. Moerings. Het is een klein bedrijfsonderdeel, maar de afgelopen jaren wel met 20 tot 30% gestegen. Daarnaast kijkt Moerings verder dan alleen de consument met een tuinvijver. Het segment van mensen zonder vijver, met alleen een kleine tuin of balkon is vele malen groter.

Jeugdvrienden Ronald Moerings en Dolf Verbakel begonnen met Fiona, de vrouw van Ronald, in 1994 een waterplantenkwekerij. Eerst in Boskoop, later verkast het bedrijf naar Roosendaal. Maar het is geen traditionele waterplantenkwekerij dat zich in de jaren negentig nog kenmerkt door veel modder en weinig uitstraling, zoals Verbakel het typeert: „Wij hebben de teelt van waterplanten op een hoger niveau getild. Een moderne, professionele bedrijfsvoering met een schone uitstraling waar mensen graag werken en met oog voor de eindklant. En altijd met toekomstplannen.”
In die toekomstplannen leek in 2015 de klad te komen als Ronald tijdens een tragisch auto-ongeluk overlijdt. Echter, in zijn geest gaat iedereen op het bedrijf er nog steeds vol voor.

Dit artikel verder lezen?

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties