Consument betaalt meer voor planten en bloemen

De prijs die de consument in de winkel betaalt voor bloemen en planten stijgt sinds het voorjaar van 2017 trendmatig. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bron: Statline CBS

Het CBS meet in Nederland wat allerlei producten kosten. Daaronder wordt in een groep bijeen gemeten wat de prijs is voor tuinplanten en -bloemen, planten voor binnenshuis inclusief kerstbomen, zaden, bollen, knollen en bloemen voor binnenshuis. Het CBS drukt de gegevens uit in indexcijfers waarbij het prijspeil van 2015 op 100 is gesteld.

Uit de cijfers van maart 2013 tot en met maart 2018 blijkt dat het prijspeil jaren met up’s en downs ongeveer gelijk is gebleven. Sinds het voorjaar van 2016 stijgen de prijzen die consumenten voor deze goederen betalen eerst geleidelijk, en na het voorjaar van 2017 – met een piek in februari van dat jaar – gestaag. In maart 2018 lag het prijsniveau ruim 13% hoger dan in 2015 en rond 6% hoger dan de gemiddelde consumentenprijs in 2016.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
henkbres
henkbres
6 jaren geleden

alleen jammer dat de kwaliteit vd bloemen hollend achteruit gaat !!!!!!! bloemisten en klanten balen hiervan , maar daar hoor je nooit wat van , koelen ,koelen en ik zie aanleveringen op de veiling op vrijdag en dan staat er de dagen bij wanneer ze geveild worden de week erop !!!!!!!! SCHANDE