Corona overheerst nieuwslijst 2020

Het zal niemand verbazen dat heel veel nieuwsberichten op onze site dit jaar gelinkt zijn aan het coronavirus. Een bericht van 23 maart, een week nadat de afzet van bloemen en planten op de veilingen in elkaar stortte, piekte met bijna 4.000 views op een dag.

Het betreffende bericht had als titel ‘Belgische bloemist valt om, supermarkten floreren’. Het ging over Winkels, tuincentra en markthandel die verplicht moesten sluiten, met sancties en politiecontrole. Roger Fierens, directeur van Euroveiling in Brussel, vindt dat de Belgische overheid destijds niet eenduidig regeerde: „Supermarkten, klein en groot, mogen voeding verkopen omdat dit levensnoodzakelijk is. Zij verkopen nu allemaal vrij grote hoeveelheden geïmporteerde bloemen en planten die ze via buitenlandse kanalen aangeleverd krijgen.”

Ook veelgelezen was een bericht van onze columnist Cok Harteveld, general manager bij Van den Berg Rosesin China. Hij schreef 1 maart 2021 zijn column met de titel ‘Aanpak corona in Nederland is een lachertje’.

Ook ontwikkelingen bij Royal FloraHolland trekken veel aandacht van onze lezers. Bijvoorbeeld de berichten ’Leden niet gebaat bij nieuwe hobby’s Royal FloraHolland’, FloraHolland bouwt nieuw en stoot groot deel vastgoed af en ‘Slachting op klokken Royal FloraHolland

Daarnaast, het is bekend, is de categorie ‘branden, windhozen en andere tegenspoed’ intrigerend. Twee voorbeelden: het bericht van 16 juli over het plotseling overlijden van Harry Kloppenburg van Dümmen Orange en het faillissement van Anthuriumkwekerij Evers Van Eeden Petersman dat ook rond die tijd naar buiten kwam.

Nieuwsoverzicht 2020

Het gaat natuurlijk te ver om alle 1.500 webberichten van afgelopen jaar te behandelen. In het laatste Vakblad van 2021 blikken we met zes personen terug op nieuwsfeiten waar zij bij betrokken waren. Teler Rick van Woudenberg won voor de tweede keer op rij een Glazen Tulp Award. Mariska Dreschler van GreenTech is tevreden over de online editie, maar gelooft het meest in fysieke beurzen. Bollenteler Nico Wit zag een deel van zijn bedrijf in vlammen opgaan. Adviseur Erik Bax van AAB NL ziet de populariteit van WKK’s en risico’s van fossiele energie. Zomerbloementeler Sjaak van der Ploeg hekelt het verplicht certificeren. En cactuskweker Gert Ubink heeft nog steeds aversie tegen het in 2019 ingevoerde plantpaspoort. Het artikel is ook te vinden in ons digitale magazine.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties