Coronavirus: Royal FloraHolland sluit tribunes (nog) niet

Royal FloraHolland heeft kopers, die via Kopen op Afstand inkopen, verzocht om de tribunes op de veilingvestigingen te mijden. De veiling loopt daarmee vooruit op een mogelijk situatie waarbij de tribunes gesloten moeten worden.

Vanmiddag kondigde premier Mark Rutte aan dat evenementen met meer dan 100 mensen afgelast moeten worden. Deze maatregel raakt ook Royal FloraHolland. Op de tribunes waar nog fysiek geveild wordt – de plantentribunes van Aalsmeer en Naaldwijk en de tribunes van Rijnsburg – worden regelmatig druk bevolkt door kopers.

Vooruitlopend op een mogelijke situatie waarbij Royal FloraHolland de werkplekken op de tribune wellicht moet sluiten, verzoekt de veiling kopers om de komende dagen gebruik te maken van Kopen of Afstand. Daarnaast verzoekt RFH alle KOA-gebruikers om de tribunewerkplekken op de Royal FloraHolland-vestigingen te mijden. Hierbij verwacht de veiling te voldoen aan de maatregel van de RIVM: alle evenementen en gelegenheden waar meer dan 100 mensen bijeen komen mogen niet doorgaan.

De veiling zet extra capaciteit in om alle kopers op KOA over te laten gaan. Ze verzoekt alle kopers dringend om de komende vier dagen over te gaan op KOA. Ook dit weekend kunnen KOA-aanvragen worden ingediend.

Ledensessies verplaatst

Royal FloraHolland verplaatst de in maart geplande ledensessies naar een latere datum. De veiling ziet geen urgent belang om deze door te laten gaan en daarnaast bestaat de kans dat de landelijke maatregelen de komende dagen nog verder worden aangescherpt. Het is nog niet duidelijk wanneer de ledensessies door kunnen gaan.

FloraHolland heeft ook besloten om de deuren van het bezoekerscentrum in Aalsmeer tijdelijk te sluiten. Medewerkers die niet gebonden zijn aan een vestiging wordt verzocht zoveel mogelijk thuis te werken. Binnen de meest actuele richtlijnen zegt de veiling kan de dagelijske dienstverlening nog worden uitgevoerd. Eventuele vertragingen sluit RFH hierbij niet uit.

Een dag eerder – op 11 maart – verzocht de veiling klanten en leden uit Noord-Brabant weg te blijven indien ze gezondheidsklachten hebben.

Plantion meldt op haar haar website dat ze morgen gewoon veilt. De veiling in Ede heeft wel maatregelen genomen. Vanaf vandaag is er voor alle klanten een inloglicentie voor Kopen op Afstand gerealiseerd. Alle kopers hebben hier per e-mail bericht over ontvangen. Bovendien heeft Plantion klokvoorverkoop van 33% opengezet tot 50%. Verder adviseert ze kopers die op afstand kopen producten gespreid af te halen. Kopers die op de tribunebankjes plaatsnemen mogen alleen aan de linkerzijde gaan zitten.

Lees hier meer over corona.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties