Ctgb: nieuwe namen voor Pirimor en Plenum 50WG

Syngenta Crop Protection heeft het Ctgb gevraagd om de toepassingen in sierteeltgewassen van Plenum 50 WG tegen bladluizen en wittevlieg en Pirimor tegen bladluizen in te trekken. Tegelijkertijd zijn aanvragen ingediend om deze toepassingen te behouden maar dan onder andere handelsnamen. Dit heeft te maken met de overname van Syngenta door ChemChina.

De huidige stand van zaken is als volgt:

  • Pirimor – Pediment: Met ingang van 23 februari 2018 zijn alle toepassingen in sierteeltgewassen op het etiket van Pirimor komen te vervallen. Er geldt nog wel een aflevertermijn tot 23 augustus 2018 en een opgebruiktermijn tot 23 augustus 2019. Rond dezelfde tijd is een toelating verkregen voor het middel Pediment. Op het etiket van Pediment staan alle toepassingen in sierteeltgewassen die voorheen op het etiket van Pirimor stonden.
  • Plenum 50 WG – Tafari: Met ingang van 23 februari 2018 zijn alle toepassingen in sierteeltgewassen op het etiket van Plenum 50 WG komen te vervallen. Er geldt nog wel een aflevertermijn tot 23 augustus 2018 en een opgebruiktermijn tot 23 augustus 2019. Rond dezelfde tijd is een toelating verkregen voor het middel Tafari onder nummer 15583 N. Op het etiket van Tafari staan alle toepassingen in sierteeltgewassen die voorheen op het etiket van Plenum 50 WG stonden.
  • Pirimor rookontwikkelaar: De hierboven genoemde ontwikkelingen hebben ook gevolgen voor Pirimor rookontwikkelaar. De naam van het product is gewijzigd in Pediment rookontwikkelaar. Op basis van de afspraken mag Syngenta dit product alleen nog op de markt brengen voor toepassing in sierteeltgewassen.

Overige besluiten

  • Sivanto Prime is toegelaten in de teelt van bloemisterijgewassen, zowel niet-grondgebonden onbedekte teelt als niet-grondgebonden bedekte teelt en vaste plantenteelt ook zowel niet-grondgebonden onbedekte teelt als niet-grondgebonden bedekte teelt. Sivanto Prime heeft een breed werkingsspectrum tegen een brede reeks aan zuigende insecten zoals wittevlieg (kas- en tabakswittevlieg), bladluis, wol-, dop- en schildluis, cicaden, wantsen en trips.
  • Previcur Energy is uitgebreid in bloemisterijgewassen inclusief sierheesters (2x in de bedekte, grondgebonden teelt het gehele jaar en onbedekte teelt 2x in de bedekte, grondgebonden teelt van april tot en met september). Het is inzetbaar tegen een breed scala aan schimmels zoals valse meeldauw, phytophthora en pythium. Het betreft een kleine toepassing; er is geen uitgebreid onderzoek naar gedaan. Gebruik is op risico van de toepasser.
  • Karate Zeon is uitgebreid in onbedekte bloemisterijgewassen en vaste planten, waarbij wel neerwaarts gespoten moet worden. Het is 2x inzetbaar van mei tot en met september tegen trips en bladluis. Het is eveneens toegelaten in zonnebloemen onder dezelfde condities en tegen dezelfde plagen, behalve dat neerwaarts spuiten niet hoeft. Het betreft een kleine toepassing; er is geen uitgebreid onderzoek naar gedaan. Gebruik is op risico van de toepasser.
  • Prolectus is uitgebreid in de onbedekte teelt van bloemisterijgewassen. Van maart tot september is het 3x inzetbaar tegen onder meer botrytis en echte meeldauw. Het betreft een kleine toepassing; er is geen uitgebreid onderzoek naar gedaan. Gebruik is op risico van de toepasser.
  • Collis blijft behouden na herregistratie in de bedekte substraatteelten van rozen (3x) en potplanten (6x) en zowel de bedekte (6x) als onbedekte teelten (3x) van snijbloemen (uitgezonderd roos). In de onbedekte teelt van snijbloemen is het alleen toegestaan in gewassen met minimaal 70% bodembedekking.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties