Dalat Hasfarm ziet nog ruimte voor groei

De grootste en modernste bloemenkwekerij van Vietnam, Dalat Hasfarm (120 ha), ziet nog genoeg ruimte om de komende jaren te groeien. De vraag naar bloemen en potplanten in Azië waaronder thuisland Vietnam neemt toe.

Dalat Hasfarm begon in 1994 met de teelt van bloemen in Dalat. Ze richtte zich met name op de Japanse markt. In de loop der jaren werd duidelijk er ook op de thuismarkt veel vraag is naar bloemen en potplanten, vertelt Bernhard Schenk, directeur van Dalat Hasfarm op Floribusiness.

Dalat is stevig gegroeid en teelt nu op 120 ha bloemen en potplanten. Ook produceert ze stek. De stek gaat de hele wereld over, de potplanten blijven in Vietnam en de bloemen worden in Aziatisch landen, Australië, Rusland en het Midden-Oosten afgezet.

Opvallend aan Dalat Hasfarm is dat ze in bijna heel de keten actief is. In Vietnam heeft ze vijf distributiepunten, eigen koelwagens en bloemenwinkels. Hasfarm richt bovendien het winkelschap van supermarkten in. In Japan en China heeft ze ook een distributiepunten. Sinds 2012 heeft Dalat Hasfarm ook een kwekerij in China: Kunming Hasfarm.

Lees hier meer over Dalat Hasfarm op Floribusiness.