De hovenier als afvalwaterzuiveraar

  Wouter Igodt van het gelijknamige hoveniersbedrijf – op zijn Vlaams ‘tuinaannemer’ – trekt de aandacht met HelloWater. Deze startup heeft een plantenfiltersysteem verfijnd om afvalwater te zuiveren. Het is een voorbeeld hoe een professional uit de groensector op geheel eigen wijze kan bijdragen aan een beter milieu.

  HelloWater is een Vlaams bedrijf met Nederlandse aspecten. Want het idee ervoor is ontstaan in de grensoverschrijdende, Nederlands-Vlaamse samenwerking I-Qua. Dat is een met Europese steun opgezet project voor innovatieve en duurzame toepassingen op het gebied van afvalwatervoorzieningen in het buitengebied. De plantenfilter is begonnen als een van de testcases voor I-Qua. En HelloWater hoopt met de activiteiten te kunnen uitbreiden naar bijvoorbeeld Wallonië, Nederland of Frankrijk.

  Mobiele plantenfilters

  Igodt gebruikte zijn kennis als hovenier voor het op lokaal niveau opvangen en filteren van water, om het daarna te hergebruiken of terug te voeren naar de natuur. Met mobiele plantenfilters bij verschillende festivals werd geëxperimenteerd om ter plekke grote volumes zogenoemd ‘grijs water’ te filteren tot een loosbare kwaliteit.

  Lees het hele artikel in Tuin en Landschap 24 of in het digitale magazine. Abonnees van Tuin en Landschap kunnen dit artikel en andere artikelen over klimaatadaptatie en watermanagement ook lezen via PlatformGroen. Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties