De trends voor 2022: tradities, verbinding en nieuw begin

De Groenbranche Trends voor 2022 zijn bekend. De wereld is door corona veranderd en iedereen gaat daar anders mee om. Er is meer verdeeldheid en polarisatie ligt op de loer. In de nieuwe tijdgeest is flexibiliteit en het aanpassen aan de veranderde werkelijkheid belangrijk. Deze tendensen zijn vertaald naar vier stijltrends voor 2022: Fresh Start, Bright and Breezy, Traditional Sentiment en Wellness Bubble.

Fresh Start duidt op een nieuw begin, een kans om het beter te doen. De hoofdkleur van deze trend is wit.

Fresh Start

Bij de trend Bright & Breezy draait het niet om jezelf, maar ook om een ander. We willen weer genieten en doen dat in een vrolijk gekleurd interieur. Deze trend is kleurrijk met veel zachte pastellen.

Bright & Breezy

Een andere trend voor 2022 is ‘Traditional Sentiment’. Niet iedereen is blij met de veranderingen en het is dus ook belangrijk dat het bekende en vertrouwde ook een plek krijgt in de nieuwe wereld. Tradities moeten we koesteren. De kleuren bordeaux, okergeel en olijfgroen zie je veel terug.

Traditional Sentiment

Wellnes Bubble: we hebben vitamines nodig in deze futloze tijd. We dromen weg en zien de wereld door een roze bril. Kleuren lopen in elkaar over en felle pastellen, pastel neontinten en metallics komen veel terug.

Wellness Bubble

De stijltrends worden jaarlijks ontwikkeld door Bloemenbureau Holland in samenwerking met Tuinbranche Nederland, iBulb, INretail en Bureau Nijman + Van Haaster.

Kijk voor meer informatie en beelden over de trends 2022 in Het Vakblad voor de Bloemisterij editie 17. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel in het digitale magazine.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties