Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends ‘De veiling moet een hek op de dam zetten’

‘De veiling moet een hek op de dam zetten’

0

Moet Royal FloraHolland leden en potentiële leden binden door een nieuw lidmaatschapsmodel of moet er een hek op de dam komen? Een regieteam werkt aan een nieuw lidmaatschapsmodel, omdat kwekers steeds meer verschillen en ook hun behoeften verschillen. Diversiteit betekent ook uiteenlopende visies.

„We hopen dat het regieteam nieuwe lidmaatschapsvormen ontwikkelt die interessant zijn voor grote bedrijven die veel rechtstreeks business doen met klanten en die lid kunnen blijven zonder dat er onnodig hoge kosten mee gemoeid zijn”, meent Hans Willemsen. Hij is directeur van Aardse Orchids in Zuidbroek. Willemsen doet zijn uitspraak in een filmpje op de website van RFH. Hij is dus duidelijk voorstander van meerdere lidmaatschapsvormen.

Niet alle kwekers zitten echter te wachten op differentiatie van het lidmaatschapsmodel. Anjerkweker Jan Helderman uit Kwintsheul is stellig over het lidmaatschap van de veiling. Hij is tegen nieuwe lidmaatschapsvormen om het ’telers die van de veiling willen profiteren wanneer het hen uitkomt’ naar de zin te maken.

Diseno vormgeving

Helderman vindt dan ook bijvoorbeeld niet dat RFH kwekers moet faciliteren die 30% naar de veiling sturen en de rest zelf afzetten. „Ik denk dat de veiling een hek op de dam moet zetten. Je doet mee, of niet.” (..)

Lees hier het artikel in het digitale magazine van de Bloemisterij.

Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

Reageer op dit artikel

avatar