Delphy investeert in onderzoek Vertical Farming

  Delphy zet een gespecialiseerd team op voor Vertical Farming. Ze investeert tevens in nieuwe high-tech onderzoekscellen in het Delphy Improvement Centre in Bleiswijk.

  Het Delphy Team Vertical Farming gaat inspelen op de grote kennisvraag rond het volledig indoor en daglichtloos telen van gewassen. Door de volledige afwezigheid van natuurlijke factoren die in conventionele teelten de productie bepalen, moet bekende teeltkennis voor vertical farms aangepast en deels opnieuw ontwikkeld worden.

  Vertalen naar praktische toepassing

  Met het team wil Delphy kennis uit fundamenteel onderzoek vertalen naar praktische toepassing in commerciële vertical farms. Het 1 op 1 vertalen van resultaten uit fundamenteel onderzoek naar een commerciële toepassing is lastig. Dat komt door verschillen in schaalgrootte, maar ook omdat zelfs in kleine klimaatcellen groeiverschillen kunnen ontstaan door minieme verschillen in het microklimaat. Dat bleek bij een recente vergelijkingsproef in Bleiswijk. Toen groeide basilicum bij gelijke klimaat- en lichtinstellingen toch heel anders. Oorzaak was een verschil tussen de luchtbeweging in de twee cellen

  Cel voor opgaande en laagblijvende gewassen

  Voor de ontwikkeling van de benodigde teeltkennis investeert Delphy in nieuwe high-tech onderzoekscellen in het Delphy Improvement Centre in Bleiswijk. Er wordt een grote klimaatcel gebouwd voor het volledig indoor telen van hoog opgaande gewassen zoals tomaat en een cel met vier lagen voor de teelt van lagere gewassen zoals sla, kruiden of jong plantmateriaal. Een belangrijk criterium bij de aanschaf de techniek rond de luchtbehandeling en homogeniteit van de luchtstroom.

  Samenwerking

  Voor de bouw is een samenwerking aangegaan met Infinite Acres en haar partners Priva en Signify. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie en een bijdrage van de Provincie Zuid Holland. Uitkomsten van de proeven zijn daarom voor een deel openbaar. Lisanne Meulendijks van Delphy gaat het Team Vertical Farming leiden. Het bestaat nu nog uit twee personen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties