Douane vindt kilo’s cocaïne tussen de calathea’s

In de haven van Vlissingen is een grote partij cocaïne onderschept in een container met kamerplanten. Een speurhond van de douane rook tussen de calathea’s de drugs.In de scan in Rotterdam werden de pakketten met in totaal 65 kilo van het geestverrijkende goedje ontdekt.

Dit meldt het Openbaar Ministerie.  De container was bestemd voor een adres in Stompwijk. Toen de container daar werd afgeleverd heeft het HARCteam, een samenwerkingsverband van Douane, Zeehavenpolitie en de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (Fiod) een 48-jarige man uit Stompwijk en een 36-jarige Amsterdammer aangehouden.

Bij het bedrijf waar de kamerplanten moesten worden afgeleverd, is volgens het OM maandag nog een doorzoeking gedaan. Volgens het Openbaar Ministerie hebben de medewerkers van dat bedrijf naar alle waarschijnlijkheid niets met de smokkel te maken. De drugs, met een straatwaarde van tussen de 4 en 6 miljoen euro, zijn meteen vernietigd. De twee aangehouden mannen zitten vast tot in ieder geval volgende week woensdag. Het onderzoek wordt voortgezet.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties