Drietal fuseert uit kracht tot een grote leliekwekerij

  Eigenlijk is hier niet heel veel veranderd, concludeert Wim-Jan Paauw als we tussen de rolcontainers van zijn leliekwekerij lopen. Er is wel een grote verandering aanstaande: een volledige fusie tussen zijn bedrijf, Paauw Lilies en Imanse Quality Lilies en Dutch Lilies, een samenwerking tussen Imanse en bollenkwekerij Wagenaar Lelies.

  Het drietal heeft samen bijna 20 ha lelies, verdeeld over zes locaties. Binnenkort opereren ze onder een nieuwe naam voor hun fusiebedrijf. Op termijn komt er wellicht een nieuwe, grote locatie waar alles kan worden samengevoegd. Er wordt al gezocht naar een plek waar zo’n kwekerij te bouwen is.

  Wim-Jan Paauw kent Andre Imanse en Klaas Wagenaar al ongeveer 25 jaar. „We zijn alle drie aandeelhouder in kwekersvereniging Marklily. Hierdoor was er al veel overleg en werd er zakelijk veel gespard. Ook is daarom al enige overlap in het sortiment Oriëntals en OT’s dat we broeien.” De volledige fusie is uit kracht, benadrukt Wim-Jan Paauw.

  Juni 2018 sprak het drietal elkaar voor het eerst over samenwerking. Enerzijds omdat de bedrijven aan de afzetkant steeds groter worden. Je moet dus meegroeien aan de aanbodkant als je een gelijkwaardige gesprekspartner wilt blijven. „Daarnaast dachten we alle drie na over de situatie over pakweg 10 jaar. Zijn we dan nog een interessante partij in de markt? En hoe zorgen we ervoor dat het bedrijf over tien jaar minder afhankelijk is van de personen die nu aan het roer staan?”

  In het vakblad van deze week een uitgebreid interview met Wim-Jan Paauw over de fusie en zijn bedrijf. Online het artikel te vinden via deze link.

  De drie eigenaren van het nieuwe fusiebedrijf (vlnr): Klaas Wagenaar (40)  Andre Imanse (52), Wim-Jan Paauw (48). De locatie bij Paauw (8,5 ha) is volledig uitgerust met een mobiel teeltsysteem. Mobiel telen zorgt volgens Paauw nog steeds voor 20% arbeidsbesparing en 15% meerproductie tov traditionele kistenteelt
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties