Droogbloemen telen doe je er niet zo maar even bij

Precies dertig jaar nadat vader Albert Kroeze zijn laatste droogbloemen oogstte, is zoon Arjan er weer mee begonnen. Met technische assistentie van broer Robert en administratieve ondersteuning van zus Marijke. Moeder Matty is altijd de vliegende keep binnen de familie gebleven, ook nadat haar man vijf jaar geleden is overleden.

Broer Robert (links) en zus Marijke zijn de steun en toeverlaat van Arjan Kroeze.

Jack Russel Guus is maar wat blij dat zijn baasje Arjan Kroeze droogbloemen is gaan telen. In de zomer is hij daardoor nu continu op het eigen bedrijf in plaats van als zzp’er werk aan te nemen bij collega-akkerbouwers in de buurt. Drie jaar geleden heeft hij de eerste voorzichtige stappen gezet naast het verbouwen van aardappelen, bieten, graan en maïs. Na het overlijden van zijn vader in 2016 wilde hij weer meer geld genereren uit de eigen boerderij.

Waarom leeft de teelt van droogbloemen weer op rond Smilde? Hoe bevalt Arjan Kroeze de combinatie met zijn akkerbouwbedrijf? En welke mechanisatie zet hij in? Lees de volledige bedrijfsreportage in het Vakblad voor de Bloemisterij editie 28. Heb je een digitaal abonnement? Lees dan nu al het een uitgebreidere bedrijfsreportage inclusief fotoserie en meer via mijnbloemisterij.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties