Dümmen Orange koopt twee Amerikaanse handelsbedrijven

Dümmen Orange heeft in de Verenigde Staten de bedrijven McHutchison en Vaughan’s Horticulture gekocht. Zij zijn actief in de handel en distributie van uitgangsmateriaal. Met deze stap wil het Nederlandse veredelingsconcern de distributie en het klantbereik in Noord-Amerika verder verbeteren.

Dit geeft Dümmen Orange woensdagavond bekendgemaakt. Het concern benadrukt dat de verdelingsactiviteiten van Dümmen Orange, alsook de handelsbezigheden van McHutchison en Vaughan’s Horticulture, actief blijven als autonome bedrijfseenheden. ,,De overname van McHutchison en Vaughan’s Horticulture zorgt voor een groter klantbereik en een eenvoudiger introductie van nieuwe producten zoals calla-lelies, phalenopsis en pluggen voor kwekers”, laat Biense Visser, CEO van Dümmen Orange, in de verklaring weten.

McHutchison, met het hoofdkantoor in New Jersey, en Vaughan’s Horticulture, met de vestiging in Naperville nabij Chicago, staan onder leiding van hetzelfde managementteam. Topman Mike Tizio laat weten blij te zijn met de overname. ,,We kijken uit naar het uitgebreide productaanbod, de technische mogelijkheden en marketingmiddelen die Dümmen Orange ons team biedt om ons bedrijf te helpen groeien.”

McHutchison en Vaughan’s Horticulture zijn gespecialiseerd in zowel de buitenteelt als de professionele glastuinbouw. Zij leveren plantmateriaal variërend van weefselkweek en onbewortelde stekken tot verkoopklare eenjarige- en meerjarige planten, bomen, struiken en accessoires en benodigdheden aan de commerciële glastuinbouw, onafhankelijke tuincentra, wederverkopers en professionele kwekerijen in Noord-Amerika.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties