Duurzaamheidsprijs 2019 voor protocol GreenGuard

De Plantum Duurzaamheidsprijs 2019 is gewonnen door Dümmen Orange vanwege hun teeltprotocol GreenGuard. Dat protocol is ontwikkeld in samenwerking met Koppert Biological Systems. Inzet is minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

De prijs, een wisseltrofee, heeft tot doel de leden van Plantum te motiveren om meer over hun maatschappelijke activiteiten te communiceren en op die manier elkaar te inspireren.

Het prijswinnende IPM-protocol GreenGuard  staat voor duurzaam, en volgens eisen van telers en retailers, telen met minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in de sierteelt. Door stekmateriaal te produceren met zo min mogelijk chemische gewasbeschermingsmiddelen, kunnen telers biologische bestrijders direct inzetten.

Uitgereikt tijdens ALV van Plantum

De prijs is vrijdag 20 september uitgereikt tijdens de Algemene Ledenvergadering van Plantum, de branchevereniging voor bedrijven werkzaam met zaden en jonge planten.

De jury van de Plantum Duurzaamheidsprijs bestond uit Jan Bom, hoofdredacteur van P+  People Planet Profit, Marien Valstar, beleidsmedewerker plantaardig uitgangsmateriaal bij het ministerie van LNV, en Pieter Goudswaard, projectmanager Agrifood bij MVO Nederland.

Reinoud Hagen van Dümmen Orange nam de Plantum Duurzaamheidsprijs 2019 in ontvangst

Vijftien inzendingen in 2019

Dit jaar waren er vijftien inzendingen / voor de duurzaamheidsprijs. Leden van Plantum konden tot en met vrijdag 16 augustus 2019 hun initiatief indienen. Anthura ontving in 2018 de allereerste Plantum Duurzaamheidsprijs. Het is de nieuwe naam voor de Plantum CSR Aanmoedigingsprijs, die ook al bedoeld was voor tastbare voorbeelden/ diensten/producten met duurzaamheidskenmerken. Zie ook dit bericht uit 2018 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties