€950.000,- voor aanpak ondermijning op en rond FloraHolland

Er komt mogelijk een bijdrage van het Rijk van € 950.000 voor de aanpak door  de gemeenten Westland, Katwijk en Aalsmeer en Royal FloraHolland van de ondermijning op en rond de exportvestigingen van de bloemenveiling.

De publiek-private samenwerking tussen gemeenten, het openbaar ministerie, politie en Royal FloraHolland, die al langer loopt, is opgezet om ondermijnende activiteiten zoals drugscriminaliteit en arbeidsuitbuiting op en rond de veilingterreinen in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg aan te pakken. In het verleden hebben meerdere van dergelijke misstanden zich op en rond veilingterreinen afgespeeld en daarom zijn publiek en private partijen gaan samenwerken om dit tegen te gaan.

Waarnemend Burgemeester van Westland, Agnes van Ardenne heeft de de leden van de raadscommissie bestuur eind vorige week laten weten dat ze van het Rijk verwacht €950.000,- te krijgen voor dit traject dat de naam Weerbare bloemenveiling draagt. Een dezer dagen moet het kabinet een besluit over dit bedrag nemen. Dat lijkt een formaliteit. „Dat geld gaan we gewoon krijgen”, zegt de woordvoerster van burgemeester Ardenne Jacqueline den Brabander.

Royal FloraHolland zegt niets over de bijdragen van het Rijk te kunnen zeggen aan de bestrijding van criminele activiteiten op en rond de veiling zolang er nog geen concrete toezegging is gedaan door de landelijke overheid. „Wij hebben gelezen wat Van Ardenne gezegd heeft, maar wij hebben daar verder geen formele bevestiging van gehad. Gesprekken zijn nog gaande. Komende weken moet meer duidelijk worden”, aldus Michel van Schie, woordvoerder van Royal FloraHolland.

Op 14 december ondertekenen de gemeente Westland, politie, brandweer en FloraHolland tevens de intentieverklaring ‘PPS Veiligheid op en rond de bloemenveiling’. Dit gaat om een samenwerking volgens het landelijke Keurmerk Veilig Ondernemen en is gericht op de veiling in Honselersdijk.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties