Een recordweek bij FloraHolland

In week 8 bedroeg de omzet bij Royal FloraHolland € 153 miljoen euro. Het oude record stond op € 142 miljoen. Deze omzet werd in week 18 in 2018 gerealiseerd.

De gemiddelde prijzen waren in de week van 22 tot 26 februari hoog. Niet eerder werd in de afgelopen tien jaar in deze weken zo’n hoge gemiddelde prijs genoteerd, ook niet in de maanden maart en april.

In vergelijking met week 8 vorig jaar was de omzet ruim 30% hoger, waarvan 22% was toe te schrijven aan een hoger prijsniveau. De omzetgroei van tulp bedroeg in week 8 32%. Ook bij de planten waren forse plussen te zien, bijvoorbeeld bij de producten viool, bol-op-pot en phalaenopsis.

De vraag naar bloemen was de afgelopen week hoog. In aanloop naar Vrouwendag liepen de vraag op en ook de Engelse Moederdag op 14 maart had al een positief effect op de verkopen. Daarnaast hebben retailers afgelopen week veel bijgekocht op de klok, wat zorgde voor een betere prijsvorming. Het mooie weer droeg tevens bij aan de hoge prijzen. 

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Danny
Danny
3 jaren geleden

Een jaar geleden riepen de kwekers moord en brand. Gaven hun product gratis weg aan bejaardentehuizen en zorg instellingen. Echter de prijs die er nu betaald wordt is zo extreem hoog dat verliezen wel beperkt worden en je hoort ook al heel lang niets meer. Echter er wordt vergeten dat de consument deze hoge prijs moet betalen en wij als winkeliers de klachten van de winkeliers moeten opvangen ..