‘Emotionele beleving van koop op tribune cruciaal’

De emotionele beleving van het kopen op de tribune is voor Flora Futura cruciaal, ook als KOA in de toekomst de standaard wordt. Sfeer en omgeving zijn namelijk mede bepalend voor de prijszettingen. Dit is een van de voorwaarden die vakvereniging Flora Futura stelt aan de toekomstige veilingklok van Royal FloraHolland.

De vakvereniging heeft met haar achterban van telers en handelaren een aantal voorwaarden geformuleerd waaraan een toekomstbestendige klok moet voldoen.  Aanleiding voor deze inventarisatie zijn de plannen van Royal FloraHolland (RFH) voor een 100% digitale klok. Op dit moment dient veilinglocatie Eelde als showcase, hier wordt het toekomstige beeldveilen neergezet dat als voorbeeld moet dienen voor de exportlocaties.

Verbeterde versie

Volgens Flora Futura moet de vernieuwde klok moet een verbeterde versie zijn van de huidige fysieke klok. De etalagefunctie moet behouden blijven zodat nieuwe producten en seizoenproducten goed zichtbaar zijn. Een vernieuwde klok moet bovendien impulsaankopen blijven faciliteren. Een actuele foto van de geveilde partij (bijvoorbeeld een karfoto) is volgens de vakvereniging  – naast een actuele detailfoto – essentieel.

Ook het kunnen schouwen van producten blijft van groot belang, aldus Flora Futura. Ze is daarom geen voorstander van af-tuinveilen. Schouwen wordt dan namelijk onmogelijk evenals het maken van een actuele foto. De verwachting van Flora Futura is echter niet dat in de toekomst het totale aanbod af-tuin wordt geveild, omdat dit lang niet voor alle handelsbedrijven interessant en werkbaar is.

Foto Flora Futura

Verder is de emotionele beleving van het kopen op de tribune voor Flora Futura cruciaal, ook als Kopen Op Afstand in de toekomst de standaard wordt. Sfeer en omgeving zijn volgens de vakvereniging namelijk mede bepalend voor de prijszettingen.

Blij met inbreng

Flora Futura zal voornoemde punten bij RFH onder de aandacht brengen, in samenwerking met Stuurgroep Lijnrijders Belangen (SLB). Beide zijn als externe partij betrokken bij het RFH project dat de uitrol van beeldveilen over de exportveilingen moet invoeren.

Royal FloraHolland geeft aan dat de veiling goed overleg heeft met Flora Futura. „We zijn blij met de inbreng van die kant. Doordat Flora Futura meedenkt en door hun inbreng kunnen we tot een betere oplossing voor de veilingklok komen. We zijn positief over het feit dat ze hun ideeën uitdragen”, reageert woordvoerder van RFH Michel van Schie.

Lees hier meer over Flora Futura

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties