‘Er is de nodige reuring ontstaan’

Voor Ed Stofbergen van Stofbergen Plant Company in Bergschenhoek kwam de Glazen Tulp Award voor tillandsia Capitata als een verrassing. „Maar eerlijk is eerlijk: deze tillandsia Capitata is wel een leuk product.”

De prijs kwam als een verrassing?

„Eigenlijk wel. De concurrentie in de categorie Kamerplanten Bloeiend was namelijk enorm sterk. Ik was dan ook vereerd dat wij de prijs in ontvangst mochten nemen. Maar eerlijk is eerlijk: deze tillandsia Capitata is wel een leuk product. De feloranje schutbladeren zijn een echte eyecatcher, zeker in combinatie met de blauwpaarse bloemetjes. Leuk is ook dat de kleur na de bloei vervaagt, maar weer opfrist wanneer je de plant in het voorjaar buitenzet.”

ank

Heeft het al geresulteerd in extra vraag?

„Ja, er is de nodige reuring ontstaan. Het probleem is echter dat we deze tillandsia nog maar in beperkte aantallen kunnen leveren. Dat komt door de trage vermeerdering en groei. Komend jaar kunnen we 15.000 stuks leveren, in 2023 hopen we te kunnen verdubbelen.” (..)

Lees de vakgenoten van week 50 via MijnBloemisterij.nl in het digitale magazine van de Bloemisterij. Geen abonnement? Bel 071 5659644 of klik hier.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties