Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Er is veel mogelijk met potorchidee

Er is veel mogelijk met potorchidee

0

Dertien telers van potorchidee met ieder hun eigen sortiment en concepten. Dat is een heleboel informatie tijdens de Orchid Inspiration Days die zij tussen 6 -13 juni  organiseerden. Dat kan je alleen samenvatten met de woorden: er is veel mogelijk met potorchidee. Tijdens het evenement kan je klanten inspireren en reacties peilen. Dat lukte prima, geven de deelnemers aan. En de belangstelling was groot.

In onderstaande fotoserie een korte impressie van het aanbod, afkomstig van Levoplant, OK Plant, Piet Vijverberg, Orchids4all en Opti-flor. Met nieuwe plantvormen, watergeefsystemen, potten, glaswerk en andere vormen van toegevoegde waarden zoeken ze naar nieuwe klanten. Maar ook bestaande klanten proberen ze te inspireren. De markt voor ‘gewone’ phalaenopsis is groot en zal blijven bestaan, maar veel partijen in de markt zoeken ook naar iets aparts, iets exclusiefs, iets om klanten te verleiden. Dat is er, bleek tijdens de Orchid Inspiration Days 2017.

 • OK Plant presenteerde onder meer Ethnic, een thema om aan te geven dat hun phalaenopsis (Little Kolibri Orchids) past bij diverse stijlgroepen. Het bedrijf ziet meer vraag naar toegevoegde waarde en biedt bij enkele ketens nu planten en potten aan, zodat consumenten kunnen combineren

 • Een idee dat Levoplant uit Honselersdijk tijdens de open dagen liet zien: Yucca gecombineerd met phalaenopsis.

 • Ook bij Opti-flor in Monster voorbeelden van groene planten plus phalaenopsis in het concept Botanico

 • Opti-flor test ook groene planten in 3,5 cm pot in hun watergeefsysteem Aquo. Voor mini-phalanopsis in dit systeem zijn de concepten Futuro en Bloem Bloem (kado-artikelen in een verkoopmeubel) reeds beschikbaar.

 • Klanten van kwekerij Piet Vijverberg kunnen met de Go&Show en mobiele etalage krijgen om concepten en cultivars op de winkelvloer te showen. Zowel phalaenopsis als dracaena is opgesteld in een robuuste kar ter grootte van twee Deense karren, met onderin een lade met promotiemateriaal.

 • White World is een van de cultivars uit de A-collectie van Vijverberg, herkenbaar onder de naam The Big 5.

 • Levoplant verwacht veel van zijn witte cultivar ’Newcastle’

 • Business Orchids, ofwel arrangementen met phalaenopsis die passen in kantoren en bij lobby’s van hotels. Inclusief sierpot en met daarin een watergeefsysteem. Het is een concept van Opti-flor uit Monster

 • Het idee: de eerste bloem van cultivar White Giant dichter bij de plant brengen door de bloemsteel op enige hoogte af te knippen. Het kost een maand extra teeltduur, maar mede door de extra vertakking is de kale stengel nu bedekt met bloemen. Het concept Taglio is beperkt leverbaar.

 • Welke vorm wilt u van cultivar ‘Lily’, vraagt Opti-flor bij zijn concept Shape-It. Ze liet zelf alvast enkele voorbeelden zien.

 • In samenwerking met het bedrijf Greencre8 bedacht Opti-flor het concept Singolo Hello: De eenbloemige Singolo met tekst die zowel geprint op de bloem als op papier in bijbehorende envelop wordt meegegeven. Op termijn kan de witte bloem in een gewenste kleur gespoten worden.

 • Opti-flor werkt ook samen met het bedrijf Fusioncolors dat gespecialiseerd is in het maken van arrangementen. Hier een stolp met phalaenopsis.

 • Een nieuwe cultivar van Orchid4all uit Aalsmeer

 • Orchids4all heeft veredeling, vermeerdering, teelt en conceptontwikkeling in eigen hand. Klanten konden tijdens de open dagen concepten zien en zelf combinaties maken met de planten en potten die waren uitgestald.

Hans Neefjes
Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

Reageer op dit artikel

avatar