Esther de Lange mogelijk kandidaat voor ministerschap Landbouw

Europarlementariër Esther de Lange (CDA) wordt in Haagse kringen genoemd als kandidaat voor het ministerschap van Landbouw, zo meldt de NOS. De Tweede Kamer heeft Mark Rutte gisteren aangewezen als formateur. Hij streeft ernaar om de kabinetsploeg van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie op 26 oktober te presenteren. Daarna volgt een Kamerdebat over de regeringsverklaring.

Het nieuwe kabinet gaat zestien ministers en acht staatssecretarissen tellen, zo maakte Rutte gisteren bekend. VVD, CDA D66 en ChristenUnie zijn het volgens de formateur eens over de verdeling van de ministersposten, maar die kan nog wijzigen als de partijen de juiste mensen er niet bij weet te vinden.

De VVD heeft met premier Rutte al het ministerie van Algemene Zaken. Het CDA krijgt als tweede partij waarschijnlijk het ministerie van Financiën. D66 wil Economische Zaken omdat daar Klimaat bij komt. Sociale Zaken gaat waarschijnlijk naar de ChristenUnie.

Het CDA wil daarnaast graag de minister voor Landbouw. Voor die post wordt volgens de NOS de naam van Esther de Lange genoemd.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties