Etiket knoflookextract Nemguard uitgebreid

Het Ctgb heeft de uitbreiding van het etiket van Nemguard DE goedgekeurd. Het product is nu inzetbaar in vele gewassen om de schade van aaltjes te beperken. Het gaat om een groen middel op basis van knoflookextracten (450 g/kg), dat geen residu achterlaat. 21 gewassen en gewasgroepen, zoals bol- en knolbloemen, dahlia, gladiool, lelie, bloemisterijgewassen, boomkwekerijgewassen en vaste planten zijn toegevoegd aan het etiket.

Het middel is in diverse gewassen toe te passen voor of tijdens planten of zaaien, en volvelds na opkomst tot maximaal 60 kg/ha. Daarnaast is het ook drie keer toe te passen in onder meer lelie, boomkwekerijgewassen en vaste planten.

Begin dit jaar werd Nemguard beperkt toegelaten in het kader van de Green Deal. Het was al toegelaten in enkele andere EU-landen. Daardoor kon het conform Europese afspraken als een ’wederzijdse erkenning’ worden beoordeeld. Het knoflookextract bevat een organische zwavelverbinding die beschermt tegen aaltjes (nematoden). ‘Groene middelen’ hebben als voordeel minder risico voor mens, dier en milieu en minder kans op resistentie. Daarom worden er minder hoge eisen aan de werkzaamheid gesteld.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties