Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Etiketuitbreiding voor twee insecticiden en een fungicide

Etiketuitbreiding voor twee insecticiden en een fungicide

2

Het Ctgb (College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden) heeft 27 mei besloten tot etiketuitbreiding voor de fungicide Collis en de insecticiden Botanigard WP en Winner.

 

Botanigard WP(12612 N)
Dit insecticide op basis van de werkzame stof Beauveria bassiana stam GHA wordt voor professioneel gebruik uitgebreid met enkele kleine toepassingen: bedekte bloemisterijgewassen (tegen trips), bedekte rozen (tegen trips) en de bedekte veredeling en zaadteelt (tegen wittevlieg). In deze teelten mag BotaniGard WP (de formulering als spuitpoeder) nu 73 keer per 12 maanden worden toegepast.

Voor alle overige toepassingsgebieden blijft het huidige aantal toepassingen per teeltcyclus of per 12 maanden gelden.

Collis (12504N)
Deze fungicide op basis van de werkzame stof Boscalid en Kresoxim-methyl wordt voor professioneel gebruik uitgebreid met enkele kleine toepassingen. De etiketuitbreiding  betreft de toelating in de bedekte en onbedekte teelt van bloembol- en bloemknolgewassen m.u.v. lelie en gladiool (voorjaar geplant, onbedekte teelt) en alle bolbloemen -en knolbloemen m.u.v lelie en grofbollige narcis (bedekte substraatteelt).

Winner (14958 N)
Dit insectenbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof formetanaat wordt voor professioneel gebruik uitgebreid met enkele kleine toepassingen: kleinfruit (bedekte teelt), curcubitaceae met eetbare schil (bedekte teelt), aubergine (bedekte teelt), asperges (bedekte teelt), veredeling en zaadteelt (bedekte teelt).

Een besluit van het Ctgb treedt pas in werking op de dag van publicatie in de Staatscourant.  Het volledige besluit van 27 mei is te vinden op de site van het Ctgb.

Hans Neefjes
Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Hans Neefjesbert goedkoop Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
bert goedkoop
Gast
bert goedkoop

tegen welke insecten werkt Collis?