Exportgroei op Duitsland vertekent

De groei van de exportwaarde van bloemen en planten vanuit Nederland naar marktleider Duitsland is mooi, maar minder dan gemiddeld. De inkoopkosten zijn fors gestegen. In het bloemensegment trekken vooral retailers meer uit de markt. In het plantensegment zijn er tekorten.

We mogen niet mopperen”, schetst verkoopleider John de Mooij het beeld voor de Duitse groothandelsklanten van Hilverda De Boer over de afgelopen acht maanden dit jaar. „En het perspectief is voorlopig goed.” Met De Mooij wijzen directeur Koen Heijl van Duitslandspecialist W.K. Heyl, de commercieel-directeuren Peter Janmaat van Bouquetnet/Bloominess en Huib Kranendonk van Royal Lemkes op de gestegen prijsvorming, die de omzetgroei vertekent.

Foto Shutterstock

„Dat geldt voor de hele bloemisterijbranche”, stelt ook Wesley van den Berg van Floridata, dat de exportstatistieken vaststelt op basis van aangemelde facturen van de aangesloten deelnemers. Zij vertegenwoordigen zo’n 80% van de exportomzet. (..)

Lees hier alvast het volledige verhaal over de export op Duitsland via mijnbloemisterij in het digitale magazine van de Bloemisterij.

Geen abonnement? Klik hier of bel 071 5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties