Over de extra kas en vier nieuwe dames

Door de uitbreiding is er de afgelopen tijd nogal wat extra werk op ons afgekomen. In de teelt is er uitbreiding van het aantal planten. Bij de aanleg van de nieuwe kas is er extra werk. Daarom hebben we vier nieuwe dames aangenomen van middelbare leeftijd. Ze komen parttime meewerken.

Twee dames zijn met pensioen. Bij onze overheid kun je na dertig jaar met pensioen voor 70% van je salaris. Wanneer je op je 25e begon te werken, kun je met je 55e met pensioen. Een dame gaat na ziekte opnieuw aan het arbeidsproces deelnemen voor twee ochtenden per week. De vierde is van Toronto verhuisd naar Norfolk County, waar haar partner woont. We hebben haar via het Employment Centre aangenomen. Daardoor krijgen we acht weken subsidie om haar te trainen.

De komende week begint de verwarmingsinstallateur met het ophangen van de heteluchtkachels. Dat is aanvullende verwarming die vooral in de winter gebruikt wordt. Daarna legt hij het warmwaternet aan dat voor de onderverwarming zorgt. De verwarmingsketels zijn kleine high-efficiency, stainless steel condensing boilers met een rendement van ongeveer 92%.

De elektricien begint deze week met het bedraden van de luchtingsmotoren. Dat wordt noodzakelijk nu de nachtemperatuur gaat zakken naar 4°C. Daarna worden de verwarminstallaties aangesloten. De hoofdleiding van de regenleiding is over twee weken aan de beurt.

De afgelopen week was ook de 177e Norfolk County Fair and Horse Show, onze jaarlijkse kermis en jaarmarkt, te vergelijken met de Calgary Stampede. Dit jaar deden we voor het eerst mee aan de competitie voor tropische kamerplanten en arrangement van grassen, onkruiden en wilde bloemen. De competitie staat in geen verhouding tot de inzendingen bij de voormalige VKC. De inzendingen zijn regionaal en erg divers.

We deden voornamelijk mee om ons product in de regio meer bekendheid te geven. Maar in het land der blinden is eenoog koning. U raadt het al, we wonnen een lintje. Omdat ook lokale wijn- en bierproducenten vertegenwoordigd waren, werd dit gevierd met een glaasje gerstenat.

Angelle van Kleef,

potplantenkweker in Ontario, Canada

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties