Fado toegelaten in bedekte teelt snijbloemen en potplanten

Fado is toegelaten in de bedekte teelt van snijbloemen en potplanten (met uitzondering van éénjarige zomerbloeiers, bol- en knolbloemen, cactussen en succulenten), trekheesters en snijgroen. Dat heeft het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) besloten.

Fado is een schimmelbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof COS-OGA, een werkzame stof met een laag risico. Het is een preventief biologische fungicide tegen echte meeldauw en activeert meerdere systemen in de plant, waardoor de weerbaarheid van de plant tegen echte meeldauw wordt verhoogd. De fungicide is meer dan welkom, omdat echte meeldauw nog een groot knelpunt in verscheidene bloemisterijgewassen.

Overige besluiten

Verder heeft Ctgb besloten dat Ferramol slakkenkorrels na herregistratie op de Nederlandse markt blijven onder meer voor sierteeltgewassen.

Syngenta Crop Protection heeft bij het Ctgb te kennen gegeven de toelating van zowel Trigard 100 SL als Match in te trekken. Voor beide middelen is een aflevertermijn tot 1 juli 2020 en opgebruiktermijn tot 1 juli 2021 vastgesteld. Tot die tijd mag Match tweemaal in voorjaar/zomer (1 maart tot 1 september) en tweemaal in najaar/winter (1 september tot 1 september) ingezet worden tegen Californische trips. Trigard 100 SL blijft tot dan driemaal per kalenderjaar inzetbaar tegen diverse mineervliegen.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties