FleuraMetz neemt DGI over

FleuraMetz neemt De Gooier Internationaal over. Door de schaalgrootte verwachten de twee partijen voordelen te behalen op het gebied van inkoop, marketing, informatietechnologie, data-analyse, hr en finance.

In een bericht laten de twee handelsbedrijven weten al meer dan twintig jaar met elkaar samen te werken. Dit heeft de basis gevormd voor deze overname.

DGI en FleuraMetz verschaffen verder geen informatie. Het is dan ook niet duidelijk of de naam DGI gehandhaafd blijft en wat bijvoorbeeld de rol van de directie gaat zijn. „Wij willen er niet zo veel ophef over maken, maar vooral zo veel mogelijk bloemen en planten gaan verkopen”, is het enige dat directeur Marius Dekker er over zegt.

DGI bestaat ruim veertig jaar en richt zich op de vakhandel en retail. Zij werken veel samen direct met kwekers. Zo hebben zij het kwaliteitslabel G-fresh en Floral Fundamentals opgericht.

FleuraMetz belevert met name bloemisten en de groothandel in Europa en Noord-Amerika. Het bedrijf heeft een omzet van circa 400 miljoen euro.

FleuraMetz was onlangs ook al in het nieuws. Ook over de grens verstevigt zij haar positie. Zo startte FleuraMetz samen met Hasfarm Group een joint-venture in China.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties