FleuroStar Award voor osteospermum Purple Sun

  De FleuroStar Award 2018/2019 gaat dit jaar naar de osteospermum Purple Sun. De prijs blijft daarmee in handen van Selecta one die vorig won met de calibrachoa Double PinkTastic.

  Veredelaar Maike Boxriker heeft vier jaar gewerkt totdat het gewenste resultaat was bereikt. Persoonlijk vindt ze drie kleurschakeringen in de bloem van lichtoranje naar donkeroranje naar paars het mooiste aan deze osteospermum. Zij denkt dat nog wel meer schakeringen eraan toe zijn te voegen via veredeling. Ze was blij en verrast met het winnen van de FleuroStar Award.

  Bij de gloednieuwe Purple Sun uit de FlowerPower-lijn van Selecta one gaan verschillende tinten oranje langzaam over in een donkerpaarse ring die om het hart van de bloem ligt. De vertakking is goed en de groeiwijze makkelijk in de hand te houden groeiwijze, zodat Purple Sun makkelijk samen met andere osteo’s is te produceren.

  De andere vier genomineerden waren:

  • Fragaria Summer Breeze Rose van ABZ Seeds
  • Salvia Mysty van Florensis
  • Begonia Bossa Nova Night Fever Papaya van Floranova
  • Tagetes Little Duck Orange van AmeriSeed

  Wint aan populariteit

  Voorzitter Jean-Francois Ignase van FleuroSelect, organisator van de wedstrijd, meldde tijdens de ceremonie-avond bij Florensis dat de prijs aan populariteit wint in de gehele keten. Inmiddels is met het winnen van de prijs succes verzekerd. Dat bevestigt Richard Petri, marketingdirecteur Selecta one. Calibrachoa Double PinkTastic is van de tachtig variëteiten die de veredelaar op de markt brengt binnen 1 jaar qua omzet gestegen naar plek nummer 5. Hij adviseert collega’s dan ook sterk noviteiten in te zenden voor de volgende competitie.

  De juryleden bestaat uit veredelaars, kwekers, marketeers, handelaren en vakjournalisten uit de sector. Zij moet de genomineerde noviteiten beoordelen op wow-factor op het verkooppunt en handelswaarde. Zover Ignase weet, en daar is hij trots op, is de jury van de FleuroStar Award de grootste en meest diverse jury van alle internationale agrarische prijzen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties