Hortipoint FloraHolland breidt financiële diensten internationaal uit

FloraHolland breidt financiële diensten internationaal uit

1

Royal FloraHolland breidt zijn financiële diensten internationaal uit. De veiling rolt de nieuwe diensten handelsroute voor handelsroute uit. De eerste route is van Kenia naar Saudi-Arabië.

Algemeen directeur Steven van Schilfgaarde gaf vorige week in een webinar van AIPH aan dat de veiling zijn financiële diensten internationaal uitbreidt. „Betalingszekerheid is een van de meest belangrijke garanties die wij onze telers kunnen aanbieden. Dat werkt heel goed in Nederland. We maken dit ook mogelijk voor de internationale handel door betaling in andere munteenheden te garanderen zoals in dollars.”

Van Kenia naar Saudi-Arabië

De veiling rolt de nieuwe diensten handelsroute voor handelsroute  uit. De eerste route is die van Kenia naar Saudi-Arabië. In de herfst zijn de diensten voor deze route klaar, verzekert van Schilfgaarde.

Royal FloraHolland wil meer kwekers en omzet binden aan de veiling. Ze wil de spil blijven in de wereldsierteelthandel. Floriday, nieuwe logistieke en nieuwe financiële diensten en een ander lidmaatschapsmodel moeten ertoe leiden dat kwekers zich aangetrokken blijven voelen tot de veiling en dat nieuwe kwekers zich aanmelden.

 

Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Niels Kleyn Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Dhr. N.G.M. Kleyn
Lid
Dhr. N.G.M. Kleyn

Doe vooral diensten waar de nederlandse teler geen fluit aan heeft.
En als er dan straks zo’n grote speler omvalt, mogen we zeker weer met zijn allen bloeden, net als bij de Ciccolela groep, want dan zal de NL-kweker wel weer goed zijn . .. .