‘FloraHolland is net als Pippi Langkous’

‘De lokale veiling in Rijnsburg blijft bestaan’, bracht Royal FloraHolland vorige week naar buiten. Voorstanders van een locale niche fysieke veiling in het westen van het land reageren sceptisch. Het plan van RFH is totaal niet het plaatje dat zij voor ogen hadden. Verdwijnen de klokken op locatie Rijnsburg alsnog als het landelijk veilen in 2023 gestalte krijgt?  

Een doekje voor het bloeden’ en een ’zoethoudertje’ zijn termen die uit de monden van pleitbezorgers van een fysieke niche veillocatie in het westen komen. Het concept voor de veillocatie Rijnsburg waar RFH donderdag 11 november mee op de proppen kwam, wijkt erg af van hun ideaalplaatje. „Ik ben bang dat als het landelijk veilen van start gaat, de klokken op Rijnsburg alsnog sluiten”, zegt lijnrijder Jan de Rover van Ransom Blumen.

Een oud beeld in Rijnsburg. Sinds corona komen karren niet meer onder de klok door en dat komt ook niet meer terug.

Drama

Voor De Rover en anderen is dat geen goed scenario. „Wij zijn niet tegen landelijk veilen, maar willen dat de klokken van Rijnsburg openblijven. Anders wordt het een ’the Greenery-verhaal’ met FloraHolland. Zijn er straks nog vijf artikelen te krijgen. Wij als lijnrijders willen het hele sortiment hebben.” (..)

Lees hier het volledige artikel alvast via mijnbloemisterij.nl in het digitale magazine van de Bloemisterij.

Geen abonnement? Bel 071 5659644 of klik hier.

guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ali azam
ali azam
2 jaren geleden

Is het voorlopig open houden van de klokken de ultieme lijmpoging van directie van RFH om de klanten gebonden te houden aan de monopolist? Volgens van schilfgaerde was het toch allemaal niet meer haalbaar (lees onbetaalbaar) en moest floriday alles oplossen. Alleen nu Floriday het niet lekker doet worden er allerlei reddingpogingen gedaan om de klanten maar binnen te houden, want ze hebben deze klanten wel heel hard nodig om hun extreem dure hobbies uit te blijven voeren.

Bezorgde tuinder
Bezorgde tuinder
2 jaren geleden

Lang leve plantion die heeft ( nog ) oog voor een goed veilproces
Alle innovaties zijn ook gericht op het beter maken .En ik heb nog nooit gehoord dat deze veiling slecht draaide
( misschien hebben ze wel veel minder van die stropdassen die aal het eind van de dag moe zijn geworden van het niks doen .)
Ik zie 2 opties : alle lijnrijders naar plantion heb zo’n vermoeden dat veel kwekers met niche producten per direct zullen volgen
Optie 2 zoek een rijke Rus/Chinees/arabier dat deze de veiling in Rijnsburg koopt en geld gaat verdienen met waar de veiling voor opgericht is
Ik zie die stropdassen al 7 kleuren ……