Floriworld, het nieuwe visitekaartje voor de sierteeltsector, komt er

Floriworld, het zogeheten experience center van de sierteelt, komt er definitief. De financiering is rond en de bedoeling is dat het nieuwe visitekaartje voor de sector eind 2019 de deuren opent in Aalsmeer. De initiatiefnemers willen jaarlijks enkele honderdduizenden bezoekers inspireren.

In Floriworld laten zij zien wat bloemen en planten kunnen betekenen in het dagelijks leven en daarmee de wereldwijde vraag naar bloemen en planten stimuleren, zo melden zij donderdag in een verklaring.

Een experience center dat het groene gevoel moet aanwakkeren bij de vele internationale toeristen die de Metropoolregio Amsterdam bezoeken, zo is de ambitie van de initiatiefnemers. Daarbij sorteren zij voor op de jaarlijkse groei van 3% in het buitenlandse toerisme dat Nederland aandoet tot 2025.

Als voorbeeld wordt daarbij de Keukenhof genoemd, die wederom een groei laten zien tot maar liefst 1,4 miljoen bezoekers. Het doel van Floriworld is wel dat de activiteiten in dit experience center ook daadwerkelijk bijdragen aan een groeiende vraag naar bloemen en planten. Daar gaan de initiatiefnemers ook op toezien.

Begin december 2017 hebben de betrokken partijen Koninklijke VolkerWessels onderneming KondorWessels Projecten, Dutch Experience Group, Royal FloraHolland en Bloemenbureau Hollland de laatste stap gezet. In een gezamenlijke bijeenkomst, met een afvaardiging van de gehele sierteeltsector (veredelaars, kwekers, handelsbedrijven en sierteeltpromotie), hebben alle genoemde partijen hun commitment afgegeven en is het zeker dat Floriworld er komt.

In het Vakblad voor de Bloemisterij nr. 50, die vrijdag 15 december bij de abonnees op de mat ligt, staat een uitgebreide analyse over de komst van Floriworld. Geen abonnee? Klik dan hier om deze editie te ontvangen.

guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
George
George
6 jaren geleden

Wat een geweldig nieuws, na alle negatieve publiciteit een mooi en positief iniatief. Zo zie je maar weer dat in deze branche de echte schepenbouwers zitten. RFH is geen zinkend schip maar een schip wat vele orkanen heeft en blijft doorstaan!

George
George
6 jaren geleden

Goed nieuws