Flower Bulb Day in San Francisco wordt steeds populairder

Met Flower Bulb Day 2020 is zaterdag 7 maart het voorjaarsseizoen geopend in San Francisco. Op het belangrijkste plein van de stad; Union Square, staan 100.000 kleurrijke tulpen. Deze ‘tulpentuin’ is open voor het publiek, waarbij bezoekers gratis een bos tulpen kunnen plukken. Net als bij de jaarlijkse tulpenplukdag in Amsterdam.

De Verenigde Staten is met een export van meer dan 1 miljoen bloembollen de grootste exportmarkt voor in Europa geteelde bloembollen. Royal Anthos verzorgt de bloemen voor dit grote evenement. Henk Westerhof, voorzitter van Royal Anthos, vertelt dat de meeste producten die geshowd worden tulpen zijn. “Daarnaast staan er ook hyacinten, lelies en narcissen. Dit evenement trekt zo’n 6.000 tot 7.000 mensen en wordt steeds populairder. Vorig jaar stonden er rijen mensen die 1 tot 1.5 uur moesten wachten om een bosje tulpen te kunnen plukken.”

.

Geschiedenis van de tulp

Een team van 25 Nederlandse vrijwilligers is afgereisd naar San Francisco. Zij zorgen voor de aanleg van de tuin maar ze geven ook informatie over de geschiedenis van de tulp. En hoe de consument ermee om kan gaan. De timing van 7 maart is bewust gekozen in het kader van Internationale Vrouwendag op zondag 8 maart.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties