De FlowerTrials noviteiten van woensdag 7 juni

Afgelopen vrijdag is de special van de FlowerTrials verschenen in het Vakblad voor de Bloemisterij. De afgelopen jaren bood het vakblad de deelnemers in de papieren uitgave de ruimte om een van hun noviteiten voor het voetlicht te brengen. Deze service is vanaf dit jaar verplaatst naar de website.

59 veredelaars staan in de startblokken om tijdens FlowerTrials 2017 het nieuwste assortiment in pot- en perkplanten te tonen. Dat zijn zeven veredelaars meer dan in 2016. Het evenement is weer in het Westland, Aalsmeer en het Duitse Rheinland Westfalen. Het evenement is van 13 tot en met 16 juni.

Evanthia: Helianthus Sunsation Flame

Flame, een bicolor variant in de Sunsation-serie, is in West-Europa relatief onbekend maar in Zuid-Amerika zeer geliefd. De bicolor kleurscharkering van de stuifmeelvrije bloem is intens en zeer herkenbaar. Het ras heeft daarnaast een zeer regelmatige bloemtekening en een aantrekkelijke donkergroene bladkleur. De compacte groei en korte teelttijd maken dit ras uitermate geschikt voor de commerciële productie.

Helianthus 'Sunsation® Flame F1

Green Works: CannaSol Happy Carmen

CannaSol-planten zijn perfect voor in de tuin of op de patio. Deze compacte serie heeft een lange bloeitijd en produceert grote, zelfschonende bloemen. CannaSol is er in meerdere kleuren en er zijn groen- en donkerbladige soorten. Deze collectie wordt via weefselkweek vermeerderd en is virusvrij. De bloei begint eind mei en duurt tot de vorst.

cannasol

Hassinger Orchideen: Bellavallia

Bellavallia heeft door zijn bloeiwijze en zijn asthenische groei vele prijzen gewonnen. Onder deze merknaam zijn veel Masadevalliahybriden verkijgbaar maar ook de natuurvormen worden goed verkocht.  Bellavallia is als halfwas of als bloeiende kamerplant verkrijgbaar.

Bellavallia

Lily Looks: Sensation Serie

De Sensation Serie bestaat uit natuurlijk korte Aziatische dubbelkleurige rassen (ca 50-60cm) met een unieke bloemtekening speciaal voor de potplantencultuur. Kenmerken van deze serie zijn: 2 kleurige bloemen die exclusiviteit uitstralen, rijk bloeiend en volle groen blijvende planten.

Sensation Serie

Morel Diffusion: Victoria

Morel komt met 15 noviteiten van cyclamen waaronder drie nieuwe Victoria.

cyclamen-victoria

Schoneveld Breeding: Primula Galaxy

De alom bekende Primula Touch Me heft een nieuwe noviteit met prachtige galactische kleuren: Primula Galaxy! Deze plant heeft dezelfde eigenschappen als Primula Touch Me. Stevige en compacte plantopbouw en een uitstekende houdbaarheid. In combinatie met deze bijzondere nieuwe kleuren maakt dit een speciale verschijning. Galaxy is beschikbaar in twee kleuren, Magenta en Violet.

Primula Galaxy

Takii Europe: CANNA generalis CANNOVA ‘Mango’

CANNA generalis CANNOVA ‘Mango’ is botanisch, kleurrijk, exotisch, uniek en krachtig.
De allereerste F1 hybride Canna uit zaad is nu ook geschikt voor het mildere Noordwest Europese klimaat. De noviteit is beschikbaar in 8 kleuren.

CANNA generalis CANNOVA® 'Mango'

Van den Bos Flowerbulbs: Roselily collectie
Roselily is een collectieve term voor een unieke serie van dubbelbloemige Oriental lelies met uitzonderlijke positieve eigenschappen. Deze nieuwe stuifmeelvrije Oriental lelies hebben een lichte aangename geur. Dat is correct, geen stuifmeel meer op uw kleren. Verder zijn de bloemen ongeveer 4 dagen langer houdbaar dan de gemiddelde Oriental lelies. Dit houdt een langer vaasleven in of meer tijd om te verhandelen.

Roselily collectie

Benary Samenzucht: Calocephalus brownii Bed Head

Calocephalus brownii Bed Head is de eerste Calocephalus uit zaad. Het ras heeft een exclusieve uitstraling en is daardoor goed te combineren met andere planten. Bed Head is geschikt voor een herfstteelt door zijn koude- en hittetolerantie. Aangeraden wordt 4 zaden per plug te gebruiken.

Calocephalus brownii Bed Head

Beekenkamp Plants: Osteospermum SUNNY
Toegevoegd aan onze collectie is de vrolijk SUNNYOsteospermum. SUNNY® heeft zich ontwikkeld tot één van de populairste planten in Europe en de VS.

Osteospermum SUNNY

Dalina Genetics: Dahlia Maxi
Dahlia Maxi wordt wereldwijd geroemd vanwege haar grote, gevulde bloemen in verschillende sprekende kleuren, gecombineerd met de korte productietijd. Zowel bewortelde als onbewortelde stekken van de Dahlia Maxi zijn leverbaar.

Dahlia Maxi

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties