Force for Good

Vorige week vrijdag hadden we 160 man/vrouw van onze honderd grootste kwekers over de vloer op onze jaarlijkse leveranciersdag. Met als thema ’#SamenGroeien’. Als altijd weer een feestje om onze leverancier-partners te ontmoeten!

Naast dat we onze strategie hadden herhaald, tevreden hadden teruggeblikt op 2018 en vooruitgekeken naar 2019, hebben we ons strategisch leveranciersbeleid en duurzaam inkoopbeleid toegelicht. Waarna er diverse interactieve workshops werden gehouden over belangrijke thema’s als digitalisering, internationalisering, duurzaamheid, transparante ketens, forecasting & planning en e-fulfilment.

Maar de kers op de taart was een inspiratiespeech van onze eigenaar Cees van der Meij. De oorspronkelijk geplande spreker moest helaas op het laatste moment afzeggen. Maar ’elk nadeel heb z’n voordeel’. Cees is namelijk niet alleen een prachtig mens met idealen, maar ook een begenadigd spreker.

Hij vertelde over zijn prachtige initiatieven voor nieuwe zorg. Zoals bijvoorbeeld Herberg Welgelegen in Valkenburg, waar kwalitatieve dagopvang en sociale maaltijden mogelijk worden door ondernemerschap via bed and breakfast en een prachtig vrijwilligersnetwerk.

En een ander mooi initiatief van Cees in de gemeente Lansingerland: ’Het nieuwe Wij’, waarin wordt geprobeerd om alle mensen binnen de gemeente die aan de zijlijn staan, weer aan het werk te krijgen. Motto van Cees: ’We kunnen als ondernemers en mensen het verschil maken’.

Dat is nodig, zowel op sociaal als milieuvlak, maar het geeft ook heel veel voldoening. Daarom is een van onze ’believes’: Business as Force for Good. Bedrijven hebben wat ons betreft als belangrijke taak om de wereld socialer en groener te maken. Maar zijn wij niet allemaal als persoon ook een Force for Good? Binnen je eigen cirkel van invloed. En natuurlijk samen. Want alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties