Freesia’s en calla’s naar Voedselbank in Arnhem

De coronacrisis heeft sociale initiatieven naar voren gebracht. Greenport Arnhem-Nijmegen organiseerde samen met Provincie Gelderland een project om zowel in de regio Arnhem-Nijmegen als ook in de Bommelerwaard tuinders en regionale voedselbanken bij elkaar te brengen.

Tuinbouwproducten die moeilijk af te zetten waren, vonden zo hun weg naar de Voedselbank in Arnhem. De telers kregen een kostprijsvergoeding voor hun producten en de Voedselbanken kregen gratis verse producten. Door de crisis steeg het aantal cliënten van de Voedselbank in Gelderland naar meer dan 6.000 personen.

Calla’s en freesia’s naar de Voedselbank
Radbouw Vorage van Greenport Arnhem-Nijmegen nam het voortouw en bracht telers en de Voedselbank bij elkaar. In april werden de eerste partijen met anthuriums, sperziebonen, calla’s, freesia’s, aardbeien en orchideeën aangeleverd. Die leveringen gingen door tot eind juni, toen het project afgerond werd. „Maar mocht het nodig zijn, dan kunnen we dit project ooit nog voortzetten. De tuinders waren heel blij dat dit product op een goede plek terecht is gekomen.”

Bron foto: Twitter Peter Drenth

In 12 weken tijd werden vanuit de regio Arnhem-Nijmegen 39 leveringen van tuinbouwproducten verzorgd. Volgens Radboud Vorage stonden veel tuinders, ondanks de onzekere tijden, zeer positief tegenover dit project. De met zorg gekweekte producten vonden uiteindelijk via dit project een goede bestemming. Thom Dieben van de Voedselbank: „Ik heb gezien hoe ongelofelijk blij de klanten waren met de bloemen. Echt iedereen nam een bosje mee naar huis met een grote glimlach. Kennelijk is dit toch een grote luxe als je zelf bijna geen eten kunt kopen.”

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties