Gaat FloriWorld hoge verwachtingen waarmaken?

De eerste paal van FloriWorld gaat vanmiddag, 25 april, de grond in. Het toeristisch ervarings- en expertisecentrum van de Nederlandse sierteelt verrijst komend jaar naast Royal FloraHolland Aalsmeer en het Green Trade Center van Waterdrinker. Ingezet wordt op een bezoekersaantal van jaarlijks 350.000. Afgaand op de enthousiaste reacties binnen en buiten de sector verwacht directeur Daniëlle Santen dit aantal meer dan te overtreffen.

Ligt FloriWorld nog op schema?

„De bedoeling is dat FloriWorld voor het toeristenseizoen 2020 haar deuren opent. De start van de bouw heeft enige vertraging opgelopen, zodat we bezoekers aan de Trade Fair Aalsmeer deze november geen fysieke inkijk kunnen tonen, maar wel een preview.”

Wat krijgen ze dan te zien?

„Een zeer kleurrijk gebouw, eindeloze bloemenvelden symboliserend. Met ook veel glas en hoge open ruimten in het entreegebouw. De experience bevindt zich in de laagbouw waar over twee verdiepingen vijftien verschillende belevingsmomenten worden geboden. Verder huisvest het gebouw een restaurant, workshopruimtes en kantoorruimten voor onder meer Bloemenbureau Holland.”

Lees het volledige interview met Daniëlle Santen morgen in het Vakblad voor de Bloemisterij of in de loop van de dag in ons digitale magazine.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties