Garantieregeling aardwarmte gaat op 1 januari 2018 open

Op 1 januari 2018 gaat de garantieregeling Risico’s dekken voor aardwarmte (RNES Aardwarmte) opnieuw open. De regeling dekt voor een deel de geologische risico’s af van misboring bij een aardwarmteproject. Wie er gebruik van maakt, betaalt daarvoor een premie. De zevende openstelling van de regeling is op 6 december in de Staatscourant gepubliceerd.

Beeld: Trias Westland

De aanvraagperiode loopt van 1 januari 2018 tot en met 29 maart 2019 (17.00 uur). Een toelichting op de aanvraagprocedure staat in de Handleiding Aardwarmte 2018 die je op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kunt downloaden. Je vindt daar ook de voorwaarden, beperkingen en eisen met betrekkeing tot de subsidie. Aanvragen van de subsidie kan via Mijnrvo.nl.

Het beschikbare budget is €66,6 miljoen. Daarvan is €18,7 miljoen voor diepe aardwarmteprojecten. Voor reguliere aardwarmteprojecten bedraagt de maximale subsidie €11,05 miljoen per project. Voor projecten met diepe geothermie gaat het om maximaal €18,7 miljoen.

De regeling is op een enkel punt gewijzigd. Het gaat daarbij om de bijlage voor de puttestrapportage. Deze is aangepast en geeft nu duidelijkere aanknopingspunten voor meer praktijksituaties. Daardoor is beter te voldoen aan de resultaatverplichting van een goede puttest. Verder is de regeling hetzelfde als de zesde openstelling.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties