Oók Garden Trials and Trade sluit aan bij Groen-Direkt

  De derde editie van de Garden Trials and Trade verhuist dit jaar van het Plantariumgebouw naar Groen-Direkt. Twee jaar geleden verhuisde ook Plantarium al naar de lokatie van Groen-Direkt. De Garden Trials and Trade – die in dezelfde week als de FlowerTrials plaatsvindt – gaat van drie dagen naar twee dagen en een avond.

  De Garden Trials Trade vind dit jaar plaats bij Groen-Direkt. De beurs die in het teken staat van nieuwigheden trapt op 8 juni af met een avond waarop onder andere de resultaten van de KVBC-keuringen bekend worden gemaakt. Deze avond is voor deelnemers en genodigden.

  Op 9 en 10 juni is de beurs geopend voor bezoekers. Net als voorgaande edities verwacht de organisatie dat zo’n 30 standhouders hun opwachting maken op de Garden Trials and Trade.

  Dit jaar sluit de beurs aan bij de Zomerdagen van Groen-Direkt. Ook die beurs kent op 8 juni een avondopening waarna een dag later de lagenbeurs plaatsvindt. Aanvullend op de lagenbeurs zullen naar verwachting zo’n 30 kwekers op het ProductPromotiePlein van Groen-Direkt staan. De beurzen verwachten gezamenlijk zo’n 1.500 tot 2.000 bezoekers.

  ’Aansluiting met Groen-Direkt ligt voor de hand’

  „We geloven in bundeling”, zegt Jos van Lint, mede-organisator van Garden Trials and Trade. „Wij zetten met de beurs in op alles wat te maken heeft met veredeling, maar kijken daarbij ook met een schuin oog wat er gebeurt in de retail. Daarom ligt aansluiting bij Groen-Direkt voor de hand. Wij hebben dan ook aan Groen-Direkt gevraagd of zij gastheer voor onze beurs wilden zijn.”

  Taaf Rosbergen, directeur van Groen-Direkt zegt niet te hebben getwijfeld. „Onze klanten zijn geïnteresseerd in nieuwigheden maar zullen niet speciaal overkomen voor de Garden-Trials and Trade. Door samen te werken trekken we meer volk dan de twee beurzen doen op verschillende locaties. ”

  De bezoekersaantallen van Garden Trials and Trade liet met name de laatste editie te wensen over. (foto Ketura Sikken)

  Weinig bezoekers

  De laatste editie van de Garden Trails and Trade in het Plantariumgebouw trok relatief weinig bezoekers. De beurs werd de eerste twee edities door twee partijen georganiseerd: Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij (die ook Plantarium organiseert) en Greenport Business Centre. Onlangs heeft Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij aangegeven niet langer de Garden Trials and Trade te willen ondersteunen. De organisatie wil zich met name richten op Plantarium. Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij faciliteerde in ruimte en ondersteunde financieel. Greenport Business Centre, met Jos van Lint als voorman, heeft de organisatie van de Garden Trials and Trade voortgezet en daarbij dus de samenwerking met Groen-Direkt gezocht. De organisatie van de beurs blijft in handen van Proba.

   

   

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties