Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Gediflora nu ook in bierworstjes en likeur

Gediflora nu ook in bierworstjes en likeur

0

De nevenactiviteiten van Gediflora hebben zich uitgebreid met bierworstjes en likeur. Eerder bracht de Belgische bolchrysantenveredelaar al bier op de markt.

Het bier, de bierworstjes en de likeur (30%) zijn gemaakt met chrysantenextract en dienen het ‘grafimago’ van de bolchrysant op te poetsen. Daarnaast is het ook een gimmick om bezoekers naar de stand op IPM te trekken. In januari heeft het bedrijf namelijk geen bloeiende bolchrysanten ter beschikking.

Twee jaar terug introduceerde Gediflora het bier op IPM. Door de positieve reacties die dat opriep besloot het bedrijf in Oostnieuwkerke het chrysantenbier met de naam Belgium Mum No1 te commercialiseren. Ze nam daartoe speciaal een marketingmanager in dienst. Dit jaar verwacht ze 100.000 flesjes te verkopen en er winst mee te draaien. Ook pralines staan nog op stapel. Gediflora is echter nog niet tevreden over de smaak.

Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.