Gelderland draagt €525.000 bij aan tuinbouwriolering Bommelerwaard

De provincie Gelderland draagt €525.000 bij aan de collectieve tuinbouwriolering in de Bommelerwaard. Dat gebeurt via een subsidie uit het Europese Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 (POP3) voor investeringen in water, zo hebben Gedeputeerde Staten op 4 juli besloten.

Begin dit jaar besloot de provincie al voor maximaal €1,15 miljoen garant te staan voor de aanleg van de tuinbouwriolering in de Bommelerwaard. Daarnaast nam de gemeente Zaltbommel in april het besluit evenals de provincie voor een bedrag van €525.000 te willen bijdragen. In totaal is met de aanleg van het tuinbouwriool €4.234761 gemoeid.

De gemeente Zaltbommel en het Waterschap Rivierenland gaan samen aan de realisatie werken van een leidingnet en collectieve waterzuivering, waarop ruim 92 glastuinbouwbedrijven zullen worden aangesloten. Daarmee voldoen de bedrijven aan de zuiveringsplicht voor de glastuinbouw die per 1 januari 2018 in werking treedt. De aangesloten tuinders betalen de totale kosten via een aansluittarief en jaarlijkse heffing binnen twaalf jaar terug.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties