Genomineerden FleuroStar Award bekend

Fleuroselect heeft de zes genomineerden voor de FleuroStar Contest 2018 bekend gemaakt. Op 14 juni wordt bekend wie de opvolger wordt Calibrachoa PinkTastic van Selecta one. Dan is de uitreiking bij Florensis in Hendrik-Ido-Ambacht.

De planten staan tentoongesteld op 9 locaties tijdens de FlowerTrials. Een vakjury van meer dan 30 professionals uit het vak beoordeelt deze nieuwkomers op wow-factor op het verkooppunt en handelswaarde.

 

Dit jaar 6 kandidaten:
• Fragaria Summer Breeze Pink van ABZ Seeds

Fragaria Summer Breeze Pink is een uit zaad opgekweekte F1-aardbeienplant die prachtig roze dubbele bloemen combineert met een grote hoeveelheid zomerfruit. Summer Breeze Pink staat garant voor continue kleur, omdat de plant grote trossen met dubbele bloemen aanmaakt die hun bloemblaadjes niet verliezen.

• Salvia Mysty van Florensis

Mysty van Florensis is een van nature compacte salvia die geen groeiremmers nodig heeft. De bloemen in koninklijk blauw groeien op korte, sterke stelen en bekoren zowel door hun kleur als hun vorm. Deze salie hoeft niet gesnoeid te worden en bloeit heel de zomer lang.

• Begonia Bossa Nova Night Fever Papaya van Floranova

Bossa Nova Night Fever Papaya is de nieuwste toevoeging aan de succesvolle Bossa Nova-lijn pronkt met een grote hoeveelheid hangende lichtoranje bloemen die prachtig afsteken tegen het donkerdere blad. Bossa Nova is een uit zaad opgekweekt boliviensis-type met de groeivorm (bolvormigheid en breedte) van een begonia uit stek. De dichte, lage vertakkingswijze zorgt voor veel takken aan een zeer sterke plant, die hanging baskets en potten volledig vult en bloeit tot aan de eerste vorst.

• Impatiens Roller Coaster Hot Pink van Dümmen Orange

De impatiens Roller Coaster Hot Pink heeft grote, golvende bloemblaadjes in levendige roze steken die prachtig afsteken tegen het groene gebladerte. De semi-dubbelbloemigheid verleent een extra dimensie aan de plant. De uitstekende vertakking maakt de planten sterk en stevig.

• Osteospermum Purple Sun van Selecta one

Bij de gloednieuwe Purple Sun uit de FlowerPower-lijn van Selecta one gaan verschillende tinten oranje langzaam over in een donkerpaarse ring die om het hart van de bloem ligt. De vertakking is goed en de groeiwijze makkelijk in de hand te houden groeiwijze, zodat Purple Sun makkelijk samen met andere osteo’s is te produceren.

• Tagetes Little Duck Orange van AmeriSeed

Little Duck Orange is een natuurlijke dwergvariëteit met enorme oranje bloemen. Veredelaar AmeriSeed, gevestigd in Thailand, specialiseert zich in uit zaad opgekweekte Tagetes patula en Tagetes erecta. Aangezien Little Duck Orange genetisch compact is, zijn in de teelt geen groeiremmers nodig. Little Duck Orange is zowel geschikt voor bloempotten als – perken.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties