Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen “Gerbera is afwisselender dan tomatenteelt”

“Gerbera is afwisselender dan tomatenteelt”

0

Berry den Houter schakelde over van tomaten- naar gerberateelt. Hij is erg blij met de overstap. „Tot 2008 teelde ik tomaten met mijn vader in Moordrecht. We hebben het vijftien jaar samengedaan, dat waren mooie tijden. Helaas is mijn vader in 2017 overleden. De reden dat ik op gerbera over ben gegaan is dat ik het een ontzettend mooie teelt vind. Uitdagender dan tomaten, en afwisselender ook. Bij gerbera zie je je personeel lopen in het gewas, dat maakt het ook een stukje gezelliger.”

Hoe ziet Berry de toekomst van zijn kwekerij?
„Ik heb nog geen spijt gehad van de overstap naar gerbera. We hebben natuurlijk een paar hele pittige weken achter de rug door corona. Ik heb nog niet eerder zo’n crisis meegemaakt, maar ik kan wel zeggen dat ik het erger had ingeschat. Ik denk wel dat we in december 2020 kunnen zeggen dat het toch meeviel.”

Op de gerberakwekerij van Den Houter worden sinds de coronatijd gerbera’s aan de weg verkocht.


Lees het hele interview met vakgenoot Berry in Vakblad voor de Bloemisterij. De digitale versie is exclusief te lezen voor onze abonnees.

Rianne Nieuwenhuize
Rianne Nieuwenhuize is sinds februari 2020 redacteur economie, agribusiness en ruimtelijke ordening bij vakblad voor de Bloemisterij.

Reageer op dit artikel

avatar