Greenpeace blijft verboden middelen op bloemen aantonen

Op zes Valentijnsboeketten heeft Greenpeace middelen aangetroffen die in de Nederlandse sierteelt verboden zijn. De helft van deze boeketten was met zekerheid samengesteld met bloemen geteeld door Nederlandse kwekers.

Na onderzoek op kerstplanten heeft Greenpeace nu ook 12 Valentijnsboeketten laten onderzoeken op verboden en bij-onvriendelijke gewasbeschermingsmiddelen. Naast aangetroffen verboden middelen bevatte driekwart van de boeketten residuen van bij-onvriendelijke bestrijdingsmiddelen.

Greenpeace bestelde begin januari romantische boeketten bij vier van de grootste online bloemisterijen: Fleurop, De Bloemist, Topbloemen en Euro Florist. Bij elke keten kocht de milieuorganisatie een bos rode rozen, een bos diverse gerbera’s en een gemengd boeket. In die laatste bos zaten verschillende bloemen, zoals rozen, gerbera’s, anjers, chrysanten of lelies.

Anna de Vries, campagneleider Greenpeace: „We vonden meer bij-onvriendelijke middelen dan in eerdere steekproeven van ons bij tuincentra. Schokkend is dat de Nederlandse sierteelt nog altijd illegale middelen lijkt te gebruiken.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties