Groen licht voor het tuinbouwbelevingscentrum van NEXT garden

Op 1 juni 2021 hebben de burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaard groen licht gegeven om verder te gaan met het project Experience the Horticulture NEXTgarden. Met dit project willen de partijen de glastuinbouw in de regio Arnhem-Lingewaard-Nijmegen ‘beleefbaar’ maken. Het idee is dat er een tuinbouwbelevingscentrum gebouwd wordt voor bezoekers van binnen en buiten de sector.

Bij Experience the Horticulture kunnen bezoekers straks de (glas)tuinbouw proeven, ervaren, testen en ervan genieten. Het plan is om een gebied van acht hectare te ontwikkelen. In dit gebied vind je een hotel met meetingpoint, restaurant met lokale producten, solar parking, kassen en vertical farming. Op deze plek is het doel te ontspannen, kennis op te doen en kennis uit te wisselen.

Inspiratieboek

Het concept, de kaders en ideeën zijn gebundeld in een inspiratieboek. De gemeente en betrokken partijen gaan nu op zoek naar partijen die interesse hebben om het project verder te ontwikkelen en uit te werken.

Het voorlopige ontwerp van het Tuinbouwhotel, onderdeel van het Tuinbouwbelevingscentrum, zoals dat vorig jaar gepresenteerd werd
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties