Groene insecticide Requiem Prime vanaf nu inzetbaar

Requiem Prime, een nieuw biologisch insecticide tegen witte vlieg, trips, spint en wolluis heeft een half jaar geleden groen licht gekregen van Ctgb. Het is nu pas beschikbaar omdat toelatingshouder Bayer CropScience een partner zocht om het met eventuele ondersteuning op de markt te brengen. En dat is Royal Brinkman geworden.

Het middel is breed toegelaten in bedekte teelten van onder andere bloemisterijgewassen. Het is 12 keer per jaar inzetbaar. Het middel past binnen een geïntegreerde teelt. En past in een resistentiemanagementprogramma, omdat de werkzame stoffen van het een middel nieuw zijn in Nederland. De basis zijn namelijk drie natuurlijke terpenoïden afkomstig van citrus (1) en de theeplant(2).

De sterkte van het middel zit enerzijds in de snelle contactwerking, anderzijds heeft de formulering EC basis ook een versterkend bestrijdend effect in combinatie met bepaalde systemische middelen.

Het werkingsmechanisme grijpt in op meerdere processen van het insect, namelijk de afbraak van de cuticula (harde buitenlaag van een insect), uitdroging en verstoring van de ademhaling.

Requiem Prime heeft een snelle aanvangswerking. De eerste effecten zijn binnen één uur zichtbaar. Voorwaarde is wel een goede bedekking. En het advies is om een proefbespuiting uit te voeren, indien nog geen ervaring is opgedaan met het middel in een bepaald gewas of ras. Dit om de verdraagzaamheid van het gewas of ras te testen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties