Groenkeur-afdracht voor 2021 kan omlaag

  Het aantal deelnemers van Stichting Groenkeur blijft groeien. De financiële basis is hierdoor gezond. Omdat de stichting geen winstoogmerk heeft, besloot het bestuur om de bijdragesystematiek voor 2021 aan te passen. Hierdoor kan de afdracht omlaag en kan de stichting financiële middelen teruggeven aan deelnemers.

  De hoogte van de afdracht voor 2021 is vastgesteld op €995 (was €1.080) per bedrijfscertificaat. Voor elke bijschrijving van een extra vestiging of handelsnaam berekent Stichting Groenkeur €75 (was €100). Peter Koop, penningmeester van Stichting Groenkeur, toont zich tevreden dat de cijfers positief zijn en Groenkeur op deze manier iets kan teruggeven aan de sector.

  Gestage groei

  Groenkeur zag in 2020 bij alle beoordelingsrichtlijnen een groei in het aantal deelnemers. Er zijn nu bijna 200 groenvoorzieners, 100 boomverzorgingsbedrijven, 20 dak- en gevelbegroeners en 25 kwekers van duurzaam geteelde bomen en vaste planten aangesloten.

  Dit jaar zijn de eerste oorkondes voor Kleurkeur uitgereikt. Deze oorkonde staat voor ecologisch bermbeheer dat de biodiversiteit bevordert.

  In 2020 zijn ook de eerste bedrijven ge-audit voor ecologisch beheer van bermen en grasstroken onder de naam Kleurkeur. Met de realisatie van het schema Kleurkeur als ‘add-on’ op het certificaat Groenvoorziening verwacht Groenkeur dat de groei van het aantal deelnemers door blijft zetten. Ook de extra aandacht voor groene daken en gevels levert naar verwachting nieuwe deelnemers op.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties