Grootouderdag dit jaar in Nederland op zondag 1 oktober

Grootouderdag wordt dit jaar in Nederland op 1 oktober gevierd. Op verzoek van verzorgingstehuizen vindt het een dag eerder plaats dan vorig jaar.

„In Nederland werd afgelopen jaar grootouderdag gevierd op 2 oktober dit viel op een zondag. Hier hebben we positieve reacties op gehad, omdat de zondag een goede de dag is om opa en/of oma te bezoeken. Een doordeweekse dag is wat dat betreft lastig. We hebben het verzoek gehad van de verzorgingshuizen om grootouderdag te vieren op de eerste zondag in oktober.” Dat zegt Charles Lansdorp, drijvende kracht achter Festa dei Nonni in Italië en Grootouderdag in Nederland.

Grootouderdag valt dit jaar op zondag 1 oktober dit is tevens de laatste dag van de week tegen eenzaamheid in Nederland. Dit is een initiatief van de stichting coalitie erbij. Lansdorp: „Deze stichting staat positief ten opzichte van het initiatief Nationale Grootouderdag.  Het vroeg opbouwen en onderhouden van een netwerk voorkomt eenzaamheid op latere leeftijd. De relatie tussen de grootouders en de kleinkinderen speelt hierin een belangrijke rol.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties